Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majeranek w roli głównej podkreśla delikatny smak schabu, idealna para.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11880
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11880
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Składniki
Schab obtoczyłam w majeranku, soli i żelatynie. To wersja delikatna, więc bez pieprzu.
Mięso włożyłam do woreczka- ale nie trzeba. I do szynkowara, zakręciłam i do lodówki do jutra. Zaletą mięsa z szynkowara jest sprasowanie mięsa i powolne gotowanie nie we wrzątku, we własnym sosie. Drugiego dnia wyjęłam wcześniej szynkowar i po godzinie wstawiłam do garnka na ściereczce, i zalałam wodą, do poziomu mięsa wewnątrz. Wodę doprowadziłam do 85 C i na bardzo małym ogniu utrzymywałam tą temperaturę przez 3 h. można 2,5. Po ostudzeniu wstawiłam na noc do lodówki.
Trzeciego dnia wyjęłam schab. Jak widać tłuszczu prawie nie ma.
Smacznego :)