Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majeranek w roli głównej podkreśla delikatny smak schabu, idealna para.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8602
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7133
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4875
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327732
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8602
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7133
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4875
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327732
Składniki
Schab obtoczyłam w majeranku, soli i żelatynie. To wersja delikatna, więc bez pieprzu.
Mięso włożyłam do woreczka- ale nie trzeba. I do szynkowara, zakręciłam i do lodówki do jutra. Zaletą mięsa z szynkowara jest sprasowanie mięsa i powolne gotowanie nie we wrzątku, we własnym sosie. Drugiego dnia wyjęłam wcześniej szynkowar i po godzinie wstawiłam do garnka na ściereczce, i zalałam wodą, do poziomu mięsa wewnątrz. Wodę doprowadziłam do 85 C i na bardzo małym ogniu utrzymywałam tą temperaturę przez 3 h. można 2,5. Po ostudzeniu wstawiłam na noc do lodówki.
Trzeciego dnia wyjęłam schab. Jak widać tłuszczu prawie nie ma.
Smacznego :)