Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majeranek w roli głównej podkreśla delikatny smak schabu, idealna para.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2382
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5055
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2382
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5055
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 148
Składniki
Schab obtoczyłam w majeranku, soli i żelatynie. To wersja delikatna, więc bez pieprzu.
Mięso włożyłam do woreczka- ale nie trzeba. I do szynkowara, zakręciłam i do lodówki do jutra. Zaletą mięsa z szynkowara jest sprasowanie mięsa i powolne gotowanie nie we wrzątku, we własnym sosie. Drugiego dnia wyjęłam wcześniej szynkowar i po godzinie wstawiłam do garnka na ściereczce, i zalałam wodą, do poziomu mięsa wewnątrz. Wodę doprowadziłam do 85 C i na bardzo małym ogniu utrzymywałam tą temperaturę przez 3 h. można 2,5. Po ostudzeniu wstawiłam na noc do lodówki.
Trzeciego dnia wyjęłam schab. Jak widać tłuszczu prawie nie ma.
Smacznego :)