Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w marchewce z ziarnami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1129
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1129
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój w kostkę. Skrop oliwą, natrzyj przyprawami. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Obsyp mięso, wymieszaj. Przykryj, wstaw na noc do lodówki.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Cebule obierz, pokrój w krążki, ułóż w formie. Zalej śmietaną, posyp solą. Równomiernie ułóż mięso.
Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach na mięso. Posyp słonecznikiem. Piecz ok. 90 minut w 180°C (jeżeli mięso zacznie się przypiekać, przykryj folią aluminiową).
Podawaj udekorowany pomidorkami i natką.
Starta marchewka łatwo może się spalić. Dlatego formę od razu przykryj i dopiero 15 minut przed końcem pieczenia pokrywkę zdejmij.Źródło: Chwila dla Ciebie