Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w marchewce z ziarnami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13969
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6380
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13969
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6380
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój w kostkę. Skrop oliwą, natrzyj przyprawami. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Obsyp mięso, wymieszaj. Przykryj, wstaw na noc do lodówki.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Cebule obierz, pokrój w krążki, ułóż w formie. Zalej śmietaną, posyp solą. Równomiernie ułóż mięso.
Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach na mięso. Posyp słonecznikiem. Piecz ok. 90 minut w 180°C (jeżeli mięso zacznie się przypiekać, przykryj folią aluminiową).
Podawaj udekorowany pomidorkami i natką.
Starta marchewka łatwo może się spalić. Dlatego formę od razu przykryj i dopiero 15 minut przed końcem pieczenia pokrywkę zdejmij.Źródło: Chwila dla Ciebie