Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do drugiego dania.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 789
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12626
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 789
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12626
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem oraz posmarować musztardą z obu stron. Plastry szynki posmarować ketchupem i ułożyć na kotletach. Tak przygotowane mięso położyć na rozgrzany tłuszcz, podlewać wodą i dusić pod przykryciem. Kiedy mięso będzie miękkie a woda wyparuje, na górę każdego kotleta wbić po jednym jajku i podsmażyć do ścięcia się białka.