Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie a zarazem smaczne danie mięsne. Idealny posiłek po pracy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Pomidory z puszki dobrze jest lekko zmiksować lub rozgnieść widelcem. Mięso kroimy w 2 cm kostkę, i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, przesmażamy posiekaną cebulę i kawałki mięsa. Doprawiamy przyprawą z suszonych pomidorów i lekko solimy. Dodajemy pomidory z puszki, przykrywamy pokrywką i dusimy około 20 minut, często mieszając. Można uzupełniać płyn wodą. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną bazylią i odrobiną cukru. Możemy podawać z ziemniakami, ryżem.