Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso otulone w cieście ala naleśnikowym , przykryte kołderką porową, super propozycja na pyszny obiad.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1881
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14638
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19701
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1881
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14638
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19701
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy solą. 2. Do miski wbijamy jajka.
3. Wsypujemy mąkę.
4. Dodajemy bazylię oraz sól.
5. Ubijamy trzepaczką, powoli wlewając mleko.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do miski.
7. Każdy kawałek mięsa zanurzamy w cieście.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
10. Pora kroimy w krążki.
11. Serki topione rozgniatamy i łączymy z porem.
12. Nakładamy na kotlety.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Kotlety gotowe. 15. Smacznego.