Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3095
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3095
Składniki
Mięso natrzeć pieprzem, czosnkiem, ewentualnie solą i sproszkowaną papryką. Zostawić na kilkanaście minut do godziny (ale niekoniecznie). Mięso wyłożyć na patelnię i zalać wodą. Dusić. Jogurt połączyć z chrzanem, przed dodaniem do sosu odlać do niego trochę wody ze schabu i wymieszać (żeby się nie zwarzyło). Pod koniec duszenia, kiedy woda trochę odparuje, dodać jogurt z chrzanem i jeszcze chwilę poddusić do zgęstnienia.