Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny schab według mojego przepisu. Palce lizać. :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Schab pokroić w plastry. Mięso rozbić jak na kotlety. Natrzeć przyprawami. Obtoczyć w mące.
Obsmażyć na patelni z obu stron. Przełożyć do rondelka.
Na tej samej patelni obsmażyć pokrojone w duże plastry bądź połówki pieczarki.
Pieczarki przełożyć do rondelka ze schabem. Całość zalać wodą, tak aby przykryła ona schab i pieczarki. Dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco, najlepiej z młodymi ziemniakami i marchewką z groszkiem. Smacznego :)