Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny schab według mojego przepisu. Palce lizać. :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Schab pokroić w plastry. Mięso rozbić jak na kotlety. Natrzeć przyprawami. Obtoczyć w mące.
Obsmażyć na patelni z obu stron. Przełożyć do rondelka.
Na tej samej patelni obsmażyć pokrojone w duże plastry bądź połówki pieczarki.
Pieczarki przełożyć do rondelka ze schabem. Całość zalać wodą, tak aby przykryła ona schab i pieczarki. Dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco, najlepiej z młodymi ziemniakami i marchewką z groszkiem. Smacznego :)