Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny schab według mojego przepisu. Palce lizać. :)
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 9
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7962
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 9
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7962
Składniki
Schab pokroić w plastry. Mięso rozbić jak na kotlety. Natrzeć przyprawami. Obtoczyć w mące.
Obsmażyć na patelni z obu stron. Przełożyć do rondelka.
Na tej samej patelni obsmażyć pokrojone w duże plastry bądź połówki pieczarki.
Pieczarki przełożyć do rondelka ze schabem. Całość zalać wodą, tak aby przykryła ona schab i pieczarki. Dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco, najlepiej z młodymi ziemniakami i marchewką z groszkiem. Smacznego :)