Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab w ziołach"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 45
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2730
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 181
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 128
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 45
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2730
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 181
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 128
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój na 6 plastrów i lekko rozbij.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Po lekkim przestudzeniu obierz i potnij na mniejsze części.
Rzodkiewki oczyść i przekrój na połówki.
Jajka roztrzep, po czym posyp mąką i ziołami. Wymieszaj i dopraw solą oraz szczyptą pieprzu.
Obtocz schab w cieście ziołowym i usmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni roztop masło. Zeszklij na nim ziemniaki oraz rzodkiewkę.
Rozłóż na talerzach kotlety z gorącymi dodatkami. Całość udekoruj ziołami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax