Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z ananasem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15710
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6375
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15710
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6375
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż mięso na rumiano z obu stron.
Żaroodporne naczynie posmaruj niewielką ilością oleju. Ułóż w nim mięso. Na każdym kawałku ułóż po plastrze ananasa i sera. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 20-30 minut. Udekoruj kandyzowanymi wiśniami i posyp szczypiorkiem. Podawaj z ryżem albo purée ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.
Rada: To danie można przygotować również na patelni do grilla. Mięso i ananasy smażymy razem – po 3-4 minuty z każdej strony.
80 minut. Porcja: 300 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie