Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu usmażone z cebulą, podane z ziemniakami i sałatką warzywną.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 362
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5573
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 255
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 362
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5573
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 255
Składniki
Plastry schabu nacieramy przyprawą do mięs, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry.
Gdy plastry schabu będą rumiane, dodajemy posoloną cebulę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone plastry schabu podajemy z ziemniakami, cebulą i sałatką z kapusty, ogórka i papryk. Smacznego!!!