Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne grillowane mięsko z dodatkiem jabłek i cebuli.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 371
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 475
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 371
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 475
Składniki
Schab kroimy w cienkie paski, w naczyniu mieszamy olej, musztardę, sok z cytryny, miód oraz przyprawy. Wkładamy mięso i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Patyczki najlepiej namoczyć w wodzie przed nakładaniem mięsa, bo ja zapomniałam i się troszkę podpaliły. Cebulę i jabłka kroimy w grubą kostkę. Na patyczki nabijamy na przemian mięso, jabłka i cebulę posypujemy przyprawą do grilla i pieczemy. SMACZNEGO