Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z jajkiem, sprawdzi się jako danie obiadowe, ale świetnie smakuje również na zimno, na kanapki. Bardzo ładnie, będzie się prezentował na wielkanocnym stole.
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Natrzeć nim schab. Posypać resztą przypraw.
Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Po tym czasie naciąć mięso, przez środek ostrym, długim nożem.
Najpierw wzdłuż, potem skierować nóż, w dół i w górę. Tak jakby na krzyż.
W powstały otwór, włożyć ciasno jajka.
Tak przygotowany schab, włożyć w folię do pieczenia. Polać olejem i zamknąć folię.
Schab w folii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, 1 godzinę i 40 minut.
Jeśli schab jest mniejszy, to czas pieczenia też będzie krótszy.
Dzisiaj zapraszam na kruchy, pachnący czosnkiem i kminkiem schab. Mięso przyr...
Odsłon: 4651
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 128
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 138
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 138
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natrzeć nim schab. Posypać resztą przypraw. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie naciąć mięso, przez środek ostrym, długim nożem.
Najpierw wzdłuż, potem skierować nóż, w dół i w górę. Tak jakby na krzyż. W powstały otwór, włożyć ciasno jajka.
Tak przygotowany schab, włożyć w folię do pieczenia. Polać olejem i zamknąć folię. Schab w folii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, 1 godzinę i 40 minut. Jeśli schab jest mniejszy, to czas pieczenia też będzie krótszy.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2458
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2399