Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z jajkiem, sprawdzi się jako danie obiadowe, ale świetnie smakuje również na zimno, na kanapki. Bardzo ładnie, będzie się prezentował na wielkanocnym stole.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 1433
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1702
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 1433
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1702
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natrzeć nim schab. Posypać resztą przypraw. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie naciąć mięso, przez środek ostrym, długim nożem.
Najpierw wzdłuż, potem skierować nóż, w dół i w górę. Tak jakby na krzyż. W powstały otwór, włożyć ciasno jajka.
Tak przygotowany schab, włożyć w folię do pieczenia. Polać olejem i zamknąć folię. Schab w folii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, 1 godzinę i 40 minut. Jeśli schab jest mniejszy, to czas pieczenia też będzie krótszy.