Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z jajkiem, sprawdzi się jako danie obiadowe, ale świetnie smakuje również na zimno, na kanapki. Bardzo ładnie, będzie się prezentował na wielkanocnym stole.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1052
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 996
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12894
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1052
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 996
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12894
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natrzeć nim schab. Posypać resztą przypraw. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie naciąć mięso, przez środek ostrym, długim nożem.
Najpierw wzdłuż, potem skierować nóż, w dół i w górę. Tak jakby na krzyż. W powstały otwór, włożyć ciasno jajka.
Tak przygotowany schab, włożyć w folię do pieczenia. Polać olejem i zamknąć folię. Schab w folii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, 1 godzinę i 40 minut. Jeśli schab jest mniejszy, to czas pieczenia też będzie krótszy.