Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z jajkiem, sprawdzi się jako danie obiadowe, ale świetnie smakuje również na zimno, na kanapki. Bardzo ładnie, będzie się prezentował na wielkanocnym stole.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 848
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 848
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natrzeć nim schab. Posypać resztą przypraw. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie naciąć mięso, przez środek ostrym, długim nożem.
Najpierw wzdłuż, potem skierować nóż, w dół i w górę. Tak jakby na krzyż. W powstały otwór, włożyć ciasno jajka.
Tak przygotowany schab, włożyć w folię do pieczenia. Polać olejem i zamknąć folię. Schab w folii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, 1 godzinę i 40 minut. Jeśli schab jest mniejszy, to czas pieczenia też będzie krótszy.