Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab inaczej z marchewką i cebulą, zapiekany w piekarniku. Danie obiadowe.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 137
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 992
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 137
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 992
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Składniki
Mięso, umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki.
Marchew, obrać i pokroić w plasterki. Naczynie żaroodpornego wysmarować tłuszczem i wsypać tam marchew.
Cebulę pokroić w krążki i połowę rozsypać na marchewkę.
Ułożyć przyprawione mięso.
Posypać resztą cebuli.
Piec 1 godz.w 170 *.Jak cebula przypala się to przykryć folią aluminiową i piec jeszcze 15 min.
Podawać do obiadu np. z kluskami śląskimi. Na wytworzonym płynie, można zrobić sos. (ja potem, dla reszty domowników zrobiłam)