Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z owocami"
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7135
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7135
Składniki
Schab natrzyj solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Mięso zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki. Przed pieczeniem schab natnij w dwóch miejscach tak, aby powstały kieszenie.
Drobno posiekaj morele i połowę z nich włóż w nacięcia schabu. Musztardę wymieszaj z żółtkiem i posmaruj mięso.
Pozostałe morele wymieszaj z siekanymi orzechami i miodem, a następnie obłóż masą wierzch schabu.
Folię aluminiową posmaruj tłuszczem i owiń nią mięso. Wstaw do piekarnika. Piecz 1,5 godziny w temp. 180° C.
Po tym czasie ostrożnie zerwij folię z wierzchu mięsa i podpiecz jeszcze chwilę, aż orzechy się zrumienią.Źródło: Na żywo