Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z owocami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13230
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5482
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13230
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5482
Składniki
Schab natrzyj solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Mięso zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki. Przed pieczeniem schab natnij w dwóch miejscach tak, aby powstały kieszenie.
Drobno posiekaj morele i połowę z nich włóż w nacięcia schabu. Musztardę wymieszaj z żółtkiem i posmaruj mięso.
Pozostałe morele wymieszaj z siekanymi orzechami i miodem, a następnie obłóż masą wierzch schabu.
Folię aluminiową posmaruj tłuszczem i owiń nią mięso. Wstaw do piekarnika. Piecz 1,5 godziny w temp. 180° C.
Po tym czasie ostrożnie zerwij folię z wierzchu mięsa i podpiecz jeszcze chwilę, aż orzechy się zrumienią.Źródło: Na żywo