Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z paprykami"
Polecam.
Odsłon: 299
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 299
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Marchewki oczyść, pokrój w słupki. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w paski (najlepiej tej samej długości co marchewka).
Schab umyj, osusz, pokrój w paski. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, podsmaż, mieszając. Dodaj cebulę, pieczarki, marchewki i papryki, wymieszaj. Smaż kilka minut na małym ogniu. Wlej bulion jarzynowy, dodaj posiekaną natkę, duś do miękkości. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos jest bardzo rzadki, zagęść go mąką rozmieszaną z wodą.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>
czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie