Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z pieczarkami"
Składniki
Schab umyj, wytrzyj do sucha. Mięso rozetnij na duży płat i lekko rozbij. Natrzyj solą, pieprzem oraz skrop połową soku z cytryny. Odłóż w chłodne miejsce na 15 minut.
Pieczarki oczyść, skrop resztą soku z cytryny, pokrój w drobną kostkę. Szynkę potnij w cienkie paski.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i mieszając, smaż kilka minut bez przykrycia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wymieszaj z bułką tartą, szynką i jajkiem. Nadzienie przypraw solą i pieprzem. Płat mięsa cienko posmaruj farszem.
Roladę zwiń, zepnij wykałaczkami albo obwiąż bawełnianą nitką, formując zgrabną pieczeń.
Mięso posmaruj olejem. Posyp suszonymi ziołami. Ułóż w brytfance i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz 55 minut.Źródło: Naj