Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony w przyprawach z dodatkiem czosnku idealnie nadaje się do podania na zimno lub na ciepło.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, papryką, przyprawą do gyrosa i dokładnie natrzeć mięso. Nakłuć w kilku miejscach.
Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa i pozostawić w lodówce na 2-3 godziny ( najlepiej na całą noc. )
Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 80 minut. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw.