Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z warzywami w syropie klonowym"
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Składniki
czas przygotowania: 2,5 godziny • 8 porcji • 380 kcal/porcja • koszt: 5 zł/porcja
Połóż mięso w naczyniu skórą do góry i polej wrzątkiem. Osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Posmaruj olejem, natrzyj solą. Piekarnik nagrzej do temperatury 225 st. C. Piecz mięso 30 minut, aż na skórce zrobią się bąbelki.
Zmniejsz temperaturę do 180 st. C. Dodaj pokrojoną na kawałki dynię i cebule. Piecz całość 75 minut. W połowie pieczenia obróć warzywa.
Wyjmij mięso z piekarnika i odstaw na 15 minut. Przełóż podpieczone warzywa na wysmarowaną olejem blachę, skrop syropem klonowym, posyp papryką, rozmarynem i podpiekaj jeszcze 10-15 minut, aż zbrązowieją. Dobry na ciepło i na zimno.Źródło: Olivia