Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i kruchy schab w sosie z marchewką
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 17
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 17
Składniki
1. Schab kroimy plastry i leciutko rozbijamy 2. Następnie przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz sola. 3. Obtaczamy w mące.
4. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
5. Przekładamy do brytfanki, wcześniej brytfance zagotować szklankę wody. 6. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.
7. Marchew obieramy następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
8. Dodajemy do mięsa. 9. Kostkę rosołową również dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem.
10. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek.
11. Potrawa gotowa. 12. Smacznego.