Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do kanapek lub na świąteczny stół. Schab może również dodatkiem do dania głównego.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1244
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2253
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4340
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1244
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2253
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4340
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wzdłuż mięsa przez środek zrobić tunel ostrym i cienkim nożem. Otwór wypełnić śliwkami. Wszystkie przyprawy połączyć i dobrze wymieszać. Natrzeć nimi mięso. Włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 2h. Schab można podawać na zimno jak i na ciepło,jako wędlinę do kanapek lub dodatek do dania głównego. Smacznego