Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do kanapek lub na świąteczny stół. Schab może również dodatkiem do dania głównego.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 249
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 226
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1333
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 249
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 226
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1333
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wzdłuż mięsa przez środek zrobić tunel ostrym i cienkim nożem. Otwór wypełnić śliwkami. Wszystkie przyprawy połączyć i dobrze wymieszać. Natrzeć nimi mięso. Włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 2h. Schab można podawać na zimno jak i na ciepło,jako wędlinę do kanapek lub dodatek do dania głównego. Smacznego