Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do kanapek lub na świąteczny stół. Schab może również dodatkiem do dania głównego.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19993
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244567
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19993
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244567
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wzdłuż mięsa przez środek zrobić tunel ostrym i cienkim nożem. Otwór wypełnić śliwkami. Wszystkie przyprawy połączyć i dobrze wymieszać. Natrzeć nimi mięso. Włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 2h. Schab można podawać na zimno jak i na ciepło,jako wędlinę do kanapek lub dodatek do dania głównego. Smacznego