Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do kanapek lub na świąteczny stół. Schab może również dodatkiem do dania głównego.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 186
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 344
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27645
Pychota. Polecam.
Odsłon: 186
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 344
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27645
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wzdłuż mięsa przez środek zrobić tunel ostrym i cienkim nożem. Otwór wypełnić śliwkami. Wszystkie przyprawy połączyć i dobrze wymieszać. Natrzeć nimi mięso. Włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 2h. Schab można podawać na zimno jak i na ciepło,jako wędlinę do kanapek lub dodatek do dania głównego. Smacznego