Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do kanapek lub na świąteczny stół. Schab może również dodatkiem do dania głównego.
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 75
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 540
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 2333
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 41
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 75
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 540
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 2333
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 41
Składniki
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wzdłuż mięsa przez środek zrobić tunel ostrym i cienkim nożem. Otwór wypełnić śliwkami. Wszystkie przyprawy połączyć i dobrze wymieszać. Natrzeć nimi mięso. Włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 2h. Schab można podawać na zimno jak i na ciepło,jako wędlinę do kanapek lub dodatek do dania głównego. Smacznego