Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pracochłonna przystawka,ale doceniana przez gości :-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4370
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11868
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4370
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11868
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Schab naciąć wzdłuż,długim cienkim nożem...tak aby powstała kieszeń,do której należy włożyć śliwki.Spiąć koniec mięsa wykałaczkami,natrzeć solą i pieprzem.Przełożyć schab do naczynia żaroodpornego,podlać wodą (1 szkl) i olejem.Wstawić do piekarnika.Piec 1,5 godz w temp 180.
Do wywaru z pieczenia dolać 4 szkl wody,zagotować i przecedzić przez sitko.Dodać żelatynę i doprawić solą.Mięso po przestudzeniu pokroić w plastry,ułożyć na talerzu/półmisku i zalać żelatyną.Wstawić na kilka godzin do lodówki.Ozdobić zieleniną.
Czasami zamiast śliwek używam suszonych moreli lub żurawiny :-)
SMACZNEGO