Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny kawałek mięsa na obiad.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1680
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1680
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, natrzeć solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie zrobić w środku otwór, nadziewać na przemian śliwką i morelą. Schab włożyć do woreczka i zalać przyprawą do wieprzowiny wymieszanej w ½ szklance wody. Szczelnie zamknąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym(nie przykrywać). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z buraczków czerwonych. SMACZNEGO.