Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe megaserowe - błyskawicze drugie danie"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1216
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5738
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18329
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1216
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5738
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18329
Składniki
Schab kroję na kotlety rozbijam tłuczkiem. Oprószam przyprawą do mięs i czosnkiem, odstawiam na 15 minut.
W tym czasie robię panier kę: jajka wbijam do miski, miksuję z solą i pieprzem. Wsypuję obie mąki, mieszam. Dodaję posiekaną cebulę oraz drobno starte sery. Wkładam do tego kotlety, mieszam, odstawiam na 20 min.
Na patelni rozgrzewam olej. Układam kotlety (uważam, by były całkowicie pokryte panierką). Smażę na wolnym ogniu z obu stron do czasu, aż ładnie się zrumienią.Źródło: Tina