Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie schabowe możemy podać na świąteczny obiad dla odmiany od tradycyjnych kotletów. Kotlety przykryte są pieczarkami z kolorową papryką w pysznym sosie meksykańskim.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 64
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 86
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19660
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 64
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 86
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19660
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na bok.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki, ogórki kroimy w pół plasterki. Paprykę i ogórki łączymy z grzybami. 4. Następnie wlewamy sos, chwilkę gotujemy. Gotowy sos warzywny nakładamy na każdy kotlet schabowy.
5. Przykrywamy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 6. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w 180°C do chwili rozpuszczenia sera.
7. Kotlety gotowe. 8. Smacznego.