Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schabowe roladki"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 116
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 116
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Składniki
Mięso opłucz, osusz, rozbij na cienkie płaty. Oprósz je solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, drobno posiekaj. Poszatkuj obraną cebulę. Przesmaż razem z pieczarkami na łyżce rozgrzanego oleju. Przestudź.
Mięso mielone wymieszaj w misce z przesmażonymi pieczarkami. Dodaj posiekaną paprykę i 1 jajko. Masę wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na każdym płacie mięsa rozsmaruj porcję masy. Zwiń roladki. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Roladki obtocz w mące, zanurzaj w rozkłóconym jajku i panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Czas ok. 30 min; porcja – 360 kcal, cena 3,50 zł.
Gdy wieprzowina na kotlety jest zbyt ciemna, zwykle trzeba ją długo smażyć czy dusić. Skrócisz ten czas, jeśli na 2-3 godziny przed przyrządzeniem dania, umieścisz kotlety w zalewie przygotowanej z łyżki octu spirytusowego, 3-4 łyżek oleju oraz rozgniecionego ząbka czosnku.
Jeśli nie jesz wieprzowiny, podobne roladki możesz przyrządzić z piersi kurczaka.Źródło: Świat kobiety