Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe sakiewki z grzybami"
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 70
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 488
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 98
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 70
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 488
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 98
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca
Plastry schabu cienko rozbij przez folię spożywczą. Przypraw solą, pieprzem i paprykami. Grzyby rozmroź, pokrój. Cebulę pokrój. Połowę masła stop, zeszklij cebulę.
Dodaj grzyby, oprósz solą, usmaż. Po łyżce grzybów ułóż na plastrach mięsa, brzegi podnieś do góry, uformuj sakiewki, zwiąż bawełnianą nitką.
Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, duś pod przykryciem 30 min, ew. podlej wodą. Pozostałe grzyby przesmaż na reszcie masła. Wlej śmietanę, wymieszaj, przypraw. Podaj do sakiewek.Źródło: Chwila dla Ciebie