Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe w cieście ziemniaczanym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Umyte mięso kroimy w plastry o jednakowej grubości. Lekko ubijamy tłuczkiem z obydwu stron, a krawędzie w kilku miejscach nacinamy. Solimy, doprawiamy pieprzem, wkładamy do lodówki.
Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, odciskamy z soku. Dodajemy mąkę, jajko, majeranek i drobno posiekaną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety panierujemy z obydwu stron w cieście ziemniaczanym i wrzucamy na rozgrzany olej.
Powoli smażymy do przyrumienienia. Usmażone kotlety wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nich zbędny tłuszcz.
Wartość odżywcza jednej porcji: 503 kcal, Białko: 22 g, Tłuszcz: 27,1 g, Węglowodany: 26 gŹródło: Rewia