Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, osusz, lekko rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso i odłóż je na bok. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę i grzyby, smaż razem 2-3 minuty. Zdejmij z ognia, wymieszaj z kaszą gryczaną. Farsz przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz tymiankiem. Na kotletach rozłóż nadzienie z kaszy oraz pieczarek. Brzegi zawiń do środka, tak by zachodziły na siebie.
Pakowańce obwiąż mocną bawełnianą nitką albo sznureczkiem. Zrumień na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz ok. 35 minut w temp. 190°C. Podawaj plackami z ziemniaków i cukinii oraz ciemnym sosem pieczeniowym.Źródło: Naj