Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe z kaszą gryczaną"
Polecam.
Odsłon: 111
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 531
Polecam.
Odsłon: 111
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 531
Składniki
Cebulę obierz i drobniutko posiekaj. Warzywa oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ugotuj na sypko kaszę gryczaną, odcedź.
Cebulę zeszklij na margarynie. Dodaj warzywa. Duś razem kilka minut. Włóż kaszę gryczaną i znów duś kilka minut. Przypraw i ostudź.
Schab pokrój na 4 plastry. W każdym natnij kieszonkę, po czym lekko rozbij. Nałóż zimny farsz i zepnij wykałaczką. Oprósz solą, pieprzem, mąką. Smaż na oleju do chwili, aż mięso będzie miękkie.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Takie jest życie