Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na wykorzystanie schabowych z poprzedniego dnia.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2102
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 168
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1114
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12048
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2102
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 168
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1114
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12048
Składniki
1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Układamy w naczyniu
5. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
6. Po ugotowaniu układamy na kotletach
7. Polewamy sosem.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach
9. Posypujemy warzywa.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Kotlety gotowe. 12. Smacznego.