Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na wykorzystanie schabowych z poprzedniego dnia.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5324
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5324
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Składniki
1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Układamy w naczyniu
5. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
6. Po ugotowaniu układamy na kotletach
7. Polewamy sosem.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach
9. Posypujemy warzywa.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Kotlety gotowe. 12. Smacznego.