Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na wykorzystanie schabowych z poprzedniego dnia.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Układamy w naczyniu
5. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
6. Po ugotowaniu układamy na kotletach
7. Polewamy sosem.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach
9. Posypujemy warzywa.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Kotlety gotowe. 12. Smacznego.