Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schaboszczaki faszerowane żółtym serem. Pyszne na gorąco jak i na zimno.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5526
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9346
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 188
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5526
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9346
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 188
Składniki
Kotlety schabowe /powinny być grubsze niż tradycyjne/ przekrawamy nożem tak jak byśmy chcieli przekroić je na dwa kotlety ale nie przekrawamy ich do końca. Kotlety rozbijamy. Wnętrze "kieszeni" którą otrzymaliśmy wypełniamy żółtym serem /możemy go pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce/.
Brzegi "kieszonek" powinny być dość dobrze rozbite by łatwo było je spiąć igłami do mięsa. Jajko rozbijamy, dodajemy sól i pieprz i rozmącamy widelcem. Bułkę tartą mieszamy z mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Schabowe zanurzamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Gdy się zrumienią możemy podlać je odrobiną wody i prużyć na małym ogniu do miękkości.