Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schaboszczaki faszerowane żółtym serem. Pyszne na gorąco jak i na zimno.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 33
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 33
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Składniki
Kotlety schabowe /powinny być grubsze niż tradycyjne/ przekrawamy nożem tak jak byśmy chcieli przekroić je na dwa kotlety ale nie przekrawamy ich do końca. Kotlety rozbijamy. Wnętrze "kieszeni" którą otrzymaliśmy wypełniamy żółtym serem /możemy go pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce/.
Brzegi "kieszonek" powinny być dość dobrze rozbite by łatwo było je spiąć igłami do mięsa. Jajko rozbijamy, dodajemy sól i pieprz i rozmącamy widelcem. Bułkę tartą mieszamy z mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Schabowe zanurzamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Gdy się zrumienią możemy podlać je odrobiną wody i prużyć na małym ogniu do miękkości.