Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kotlety wieprzowe jednak bez panierki ;) Idealne do młodych ziemniaczków z koperkiem i aromatycznej mizerii :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Przygotowujemy mizerię. Ogórki kroimy w cienkie paseczki, lub ścieramy na tarce. Wrzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru i koperkiem. Mieszamy, dodajemy śmietanę. Odstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy, wybieramy te o podobnych kształtach i gotujemy w całości.
Kotlety płuczemy, osuszamy. Rozbijamy na cienkie plastry. Przyprawiamy z obu stron przyprawą do wieprzowiny. Obtulamy w mące.
Ugotowane ziemniaki, posypujemy koperkiem. Schaby smażymy na niewielkiej ilości oleju/oliwy. Po kilka minut z obu stron. Wykładamy na talerz, podajemy z ziemniaczkami i mizerią. Smacznego :)