Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schabowy ślimaczek"
Składniki
Czas przygotowania: 60 min, Cena jednej sztuki: 2 zł
Będzie ozdobą niedzielnego stołu. Farsz można dowolnie modyfikować. Paulina Murowana, Klonów.
Mięso myję i osuszam. Nacinam w połowie i rozbijam na duży, cienki płat. Nacieram rozgniecionym czosnkiem i przyprawami. Odstawiam, nawet na całą noc, do lodówki. Pieczarki i cebulę obieram i kroję. Podsmażam na oleju.
Do pieczarek i cebuli dodaję umyte, pokrojone papryki. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz wykładam na mięso, zwijam w roladę i obwiązuję nicią. Mięso smaruję olejem i zawijam w folię aluminiową. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180oC.Źródło: Rewia