Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowy zawijas"
Polecam.
Odsłon: 207
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 207
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Składniki
czas przygotowania 35 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2,90 zł
<strong>Przepis przysłała Anita Okulicz Z Bydgoszczy</strong>
Mięso oczyść, pokrój na 5 kotletów. Cienko rozbij, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Trzy jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół. Plastry boczku podsmaż na patelni bez tłuszczu.
Na kotletach ułóż po 2 plastry boczku i jajka. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami. Pozostałe jajko roztrzep. Roladki obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju ze wszystkich stron. Osącz.Źródło: Chwila dla Ciebie