Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowy zawijas"
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 108
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2636
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107354
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2080
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 108
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2636
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107354
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2080
Składniki
czas przygotowania 35 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2,90 zł
<strong>Przepis przysłała Anita Okulicz Z Bydgoszczy</strong>
Mięso oczyść, pokrój na 5 kotletów. Cienko rozbij, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Trzy jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół. Plastry boczku podsmaż na patelni bez tłuszczu.
Na kotletach ułóż po 2 plastry boczku i jajka. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami. Pozostałe jajko roztrzep. Roladki obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju ze wszystkich stron. Osącz.Źródło: Chwila dla Ciebie