Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowy zawijas"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15903
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15903
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Składniki
czas przygotowania 35 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2,90 zł
<strong>Przepis przysłała Anita Okulicz Z Bydgoszczy</strong>
Mięso oczyść, pokrój na 5 kotletów. Cienko rozbij, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Trzy jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół. Plastry boczku podsmaż na patelni bez tłuszczu.
Na kotletach ułóż po 2 plastry boczku i jajka. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami. Pozostałe jajko roztrzep. Roladki obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju ze wszystkich stron. Osącz.Źródło: Chwila dla Ciebie