Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Selerowy pasztet z pieczarkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 427
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 427
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Składniki
Seler i marchewkę ugotuj w osolonej wodzie z 2 łyżkami soku z cytryny. Ostudź. Pieczarki pokrój, skrop sokiem z cytryny.
Cebulę i czosnek posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podduś pieczarki, cebulę i czosnek. Ostudź.
Warzywa i pieczarki zmiel. Ser pokrój w małą kostkę, natkę posiekaj, dodaj do masy. Wbij żółtka, wsyp 4 łyżki bułki tartej.
Przypraw do smaku, wyrób.
Białka ubij na sztywno, delikatnie wymieszaj z masą. Napełnij dwie formy keksowe, posmaruj olejem, posyp bułką tartą.
Piecz 60 min w 190°C.
Czas przygotowania: 100 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie