Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Selerowy pasztet z pieczarkami"
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 97
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 144
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 81
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 97
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 144
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 81
Składniki
Seler i marchewkę ugotuj w osolonej wodzie z 2 łyżkami soku z cytryny. Ostudź. Pieczarki pokrój, skrop sokiem z cytryny.
Cebulę i czosnek posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podduś pieczarki, cebulę i czosnek. Ostudź.
Warzywa i pieczarki zmiel. Ser pokrój w małą kostkę, natkę posiekaj, dodaj do masy. Wbij żółtka, wsyp 4 łyżki bułki tartej.
Przypraw do smaku, wyrób.
Białka ubij na sztywno, delikatnie wymieszaj z masą. Napełnij dwie formy keksowe, posmaruj olejem, posyp bułką tartą.
Piecz 60 min w 190°C.
Czas przygotowania: 100 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie