Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wikingowie kochają mięso, taka sztuka idealnie zaspokoi żołądek głodnego wojownika.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14348
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14348
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Sypiemy wszystkie składniki do miseczki i dokładnie mieszamy. Kolejność niema znaczenia, jednak trzeba pamiętać by dobrze wszystko wymieszać. Nie chciało mi się ręcznie więc posłużyłem się wiertarką :)
Kiedy marynata jest już gotowa układamy na dole wyższej części naczynia żaroodpornego lub brytfanny pół cebuli pociętej w plastry. Ja kroiłem od środka do zewnątrz aby uzyskać jak największe kręgi. Pozostałą część cebuli również kroimy w plastry i przecinamy na pół. Rozkładamy ją na górnej powierzchni naszego mięsa.
Powoli i delikatnie polewamy mięsiwo marynatą zważając by cebulowe ścinki nie spadły pod naporem spływającej niczym wikiński drakkar marynaty.
Piekarnik. 200 stopni - 2 godziny. Pół godziny przed końcem ściągamy górną pokrywę naczynia żaroodpornego aby pieczeń się zarumieniła i aby zewnętrzna warstwa nabrała chrupkości. Co 5 minut delikatnie podlewamy sosem.
Podawać z ulubionymi dodatkami.