Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowy boczek gotowany, idealny dodatek do pieczywa. Jest prosty i szybki w wykonaniu. Wyglądem przypomina wędzony boczek, a to za sprawą łupin cebuli, w której gotujemy mięso oraz aromatycznych przypraw podkręcających jego smak.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 546
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1272
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 347
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 546
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1272
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 347
Składniki
Do garnka wlej wodę. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie, łupiny cebuli i ząbki czosnku razem z łupinami. Na koniec dodaj sól i pieprz. Włóż mięso.
Boczek gotuj przez godzinę pod przykryciem. Następnie odstaw w garnku do wystudzenia. Wystudzony boczek wyciągnij z wody. Przechowuj w lodówce.