Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowy boczek gotowany, idealny dodatek do pieczywa. Jest prosty i szybki w wykonaniu. Wyglądem przypomina wędzony boczek, a to za sprawą łupin cebuli, w której gotujemy mięso oraz aromatycznych przypraw podkręcających jego smak.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 627
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 627
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Składniki
Do garnka wlej wodę. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie, łupiny cebuli i ząbki czosnku razem z łupinami. Na koniec dodaj sól i pieprz. Włóż mięso.
Boczek gotuj przez godzinę pod przykryciem. Następnie odstaw w garnku do wystudzenia. Wystudzony boczek wyciągnij z wody. Przechowuj w lodówce.