Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowy boczek gotowany, idealny dodatek do pieczywa. Jest prosty i szybki w wykonaniu. Wyglądem przypomina wędzony boczek, a to za sprawą łupin cebuli, w której gotujemy mięso oraz aromatycznych przypraw podkręcających jego smak.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8106
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 391
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8106
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 391
Składniki
Do garnka wlej wodę. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie, łupiny cebuli i ząbki czosnku razem z łupinami. Na koniec dodaj sól i pieprz. Włóż mięso.
Boczek gotuj przez godzinę pod przykryciem. Następnie odstaw w garnku do wystudzenia. Wystudzony boczek wyciągnij z wody. Przechowuj w lodówce.