Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna suszona kiełbasa, idealna do kanapek.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2620
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2620
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Przyprawy w ziarnach utłuc w moździerzu. Mięso umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę 2x1cm (mielimy szarpakiem). Boczek pokroić w drobniejszą kostkę 05x05cm (mielimy na sitku 10mm.). Mięso i boczek wymieszać, dodać sole, przyprawy, wymieszać wlewając powoli wodę aż mięso zrobi się kleiste. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Mięsem napełnić jelita, skręcając odpowiedniej długości krążki.
Kiełbasę powiesić w przewiewnym miejscu (temp. ok 20-22st.) ja robię nawiew wentylatorem po 30 minut do godziny dziennie, przez 10 dni następnie umieszczam w lodówce. Gotową kiełbasę przechowywać w lodówce. Smacznego !!!