Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ńowoczesny świąteczny obiad... szybki i smaczny.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2544
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7040
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2544
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7040
Składniki
W szynkę wbijamy goździki i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Sok z ananasa mieszamy z odrobiną wody i ostra papryką, polewamy nim szynę, na czubek kładziemy trochę masła i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 C na 60 minut. Co jakiś czas podolewamy sokiem ananasowym, po pół godziny dodajemy kawałki ananasa i dalej pieczemy. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę, a sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Mięso kroimy w plastry i polewamy sosem z kawałkami ananasa. Podajemy z frytkami i sałatką.