Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ńowoczesny świąteczny obiad... szybki i smaczny.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
W szynkę wbijamy goździki i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Sok z ananasa mieszamy z odrobiną wody i ostra papryką, polewamy nim szynę, na czubek kładziemy trochę masła i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 C na 60 minut. Co jakiś czas podolewamy sokiem ananasowym, po pół godziny dodajemy kawałki ananasa i dalej pieczemy. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę, a sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Mięso kroimy w plastry i polewamy sosem z kawałkami ananasa. Podajemy z frytkami i sałatką.