Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ńowoczesny świąteczny obiad... szybki i smaczny.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1914
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 51
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 792
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 936
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 240
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1914
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 51
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 792
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 936
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 240
Składniki
W szynkę wbijamy goździki i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Sok z ananasa mieszamy z odrobiną wody i ostra papryką, polewamy nim szynę, na czubek kładziemy trochę masła i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 C na 60 minut. Co jakiś czas podolewamy sokiem ananasowym, po pół godziny dodajemy kawałki ananasa i dalej pieczemy. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę, a sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Mięso kroimy w plastry i polewamy sosem z kawałkami ananasa. Podajemy z frytkami i sałatką.