Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ńowoczesny świąteczny obiad... szybki i smaczny.
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 735
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 293
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 735
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 293
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 45
Składniki
W szynkę wbijamy goździki i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Sok z ananasa mieszamy z odrobiną wody i ostra papryką, polewamy nim szynę, na czubek kładziemy trochę masła i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 C na 60 minut. Co jakiś czas podolewamy sokiem ananasowym, po pół godziny dodajemy kawałki ananasa i dalej pieczemy. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę, a sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Mięso kroimy w plastry i polewamy sosem z kawałkami ananasa. Podajemy z frytkami i sałatką.