Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycelki schabowe z kostką"
Polecam.
Odsłon: 310
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 310
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Posyp solą oraz pieprzem. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj. Wymieszaj z olejem. Posmaruj tym kotleciki. Odłóż na na bok. Zioła umyj, dobrze osusz. Oderwij od gałązek igiełki rozmarynu oraz listki szałwii.
Na patelni rozgrzej masło z oliwą. Wrzuć zioła. Włóż mięso i smaż na rumiano po 2–3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zrumień plasterki boczku. Kotleciki podawaj z boczkiem. Jako dodatek polecamy pieczone warzywa.Źródło: Naj