Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana szynka duszona z dodatkiem ziemniaczanego puree powinna smakować każdemu :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 786
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12620
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 786
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12620
Składniki
Wszystkie składniki marynaty (oliwę, ocet balsamiczny i przyprawy) dokładnie ze sobą połączyć. Umyte mięso obtoczyć w marynacie i na kilka godzin schować do lodówki.
Potem mięso obsmażyć na patelni, następnie wlać ok. 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić przez o. 45-60 min. Następnie mięso pokroić w plastry i dusić do miękkości.
Na końcu mięso wyciągnąć, a do powstałego sosu wlać musztardowy (śmietankę wymieszać z musztardą i mąką), zagotować. Mięso podawać z gotowym sosem musztardowym. Smacznego!