Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana szynka duszona z dodatkiem ziemniaczanego puree powinna smakować każdemu :)
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 422
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 974
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 44
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 422
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 974
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 44
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Składniki
Wszystkie składniki marynaty (oliwę, ocet balsamiczny i przyprawy) dokładnie ze sobą połączyć. Umyte mięso obtoczyć w marynacie i na kilka godzin schować do lodówki.
Potem mięso obsmażyć na patelni, następnie wlać ok. 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić przez o. 45-60 min. Następnie mięso pokroić w plastry i dusić do miękkości.
Na końcu mięso wyciągnąć, a do powstałego sosu wlać musztardowy (śmietankę wymieszać z musztardą i mąką), zagotować. Mięso podawać z gotowym sosem musztardowym. Smacznego!