Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 785
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12618
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 785
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12618
Składniki
Mięso umyłem, osuszyłem ręcznikiem papierowym, oprószyłem solą i pieprzem. Następnie nasmarowałem musztardą i w całości podsmażyłem na rozgrzanym oleju (z każdej strony). Pokroiłem na kotlety o grubości 1,5 cm. Cebule i czosnek posiekałem, podsmażyłem na oleju, zalałem bulionem, dodałem liście laurowe, ziele angielskie i czosnek marynowany. Całość zagotowałem. Do sosu przełożyłem mięso i dusiłem 90 min na wolnym ogniu. Sos zredukowałem, do smaku doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podałem z kaszą gryczaną połączoną z warzywami.