Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1010
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 319
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 81
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1010
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 319
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 81
Składniki
Mięso umyłem, osuszyłem ręcznikiem papierowym, oprószyłem solą i pieprzem. Następnie nasmarowałem musztardą i w całości podsmażyłem na rozgrzanym oleju (z każdej strony). Pokroiłem na kotlety o grubości 1,5 cm. Cebule i czosnek posiekałem, podsmażyłem na oleju, zalałem bulionem, dodałem liście laurowe, ziele angielskie i czosnek marynowany. Całość zagotowałem. Do sosu przełożyłem mięso i dusiłem 90 min na wolnym ogniu. Sos zredukowałem, do smaku doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podałem z kaszą gryczaną połączoną z warzywami.