Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 107
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1189
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 176
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 36
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 65
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 107
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1189
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 176
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 36
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso umyłem, osuszyłem ręcznikiem papierowym, oprószyłem solą i pieprzem. Następnie nasmarowałem musztardą i w całości podsmażyłem na rozgrzanym oleju (z każdej strony). Pokroiłem na kotlety o grubości 1,5 cm. Cebule i czosnek posiekałem, podsmażyłem na oleju, zalałem bulionem, dodałem liście laurowe, ziele angielskie i czosnek marynowany. Całość zagotowałem. Do sosu przełożyłem mięso i dusiłem 90 min na wolnym ogniu. Sos zredukowałem, do smaku doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podałem z kaszą gryczaną połączoną z warzywami.