Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29726
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 227
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19383
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29726
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 227
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19383
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1027
Składniki
Mięso umyłem, osuszyłem ręcznikiem papierowym, oprószyłem solą i pieprzem. Następnie nasmarowałem musztardą i w całości podsmażyłem na rozgrzanym oleju (z każdej strony). Pokroiłem na kotlety o grubości 1,5 cm. Cebule i czosnek posiekałem, podsmażyłem na oleju, zalałem bulionem, dodałem liście laurowe, ziele angielskie i czosnek marynowany. Całość zagotowałem. Do sosu przełożyłem mięso i dusiłem 90 min na wolnym ogniu. Sos zredukowałem, do smaku doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podałem z kaszą gryczaną połączoną z warzywami.