Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować szynkę w sklepie. Przygotuj ją samodzielnie w domu.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1680
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1680
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Składniki
Szynkę umyć i dobrze natrzeć drobno posiekanym czosnkiem. Zawinąć w folię spożywczą przeźroczystą i włożyć do lodówki na 24 godziny.
Po 24 godzinach. Paprykę, sól i majeranek rozmieszać w oleju i natrzeć mięso. Szynkę włożyć do naczynia żaroodpornego dodać ziele angielskie, owoce jałowca i liście laurowe. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 2 godziny.