Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować szynkę w sklepie. Przygotuj ją samodzielnie w domu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 681
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12435
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 681
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12435
Składniki
Szynkę umyć i dobrze natrzeć drobno posiekanym czosnkiem. Zawinąć w folię spożywczą przeźroczystą i włożyć do lodówki na 24 godziny.
Po 24 godzinach. Paprykę, sól i majeranek rozmieszać w oleju i natrzeć mięso. Szynkę włożyć do naczynia żaroodpornego dodać ziele angielskie, owoce jałowca i liście laurowe. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 2 godziny.