Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienita zarówno na gorąco jak i na zimno do chleba :)
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 126
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40269
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4119
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 750
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 126
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40269
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4119
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 750
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, rozmaryn posiekać. W moździerzu ucierać czosnek z rozmarynem, solą i pieprzem, gdy już utrzemy, mieszać to z olejem. Umytą i osuszoną szynkę nacierać dokładnie mieszanką z rozmarynem. Przyprawioną szynkę przełożyć do miski i zalać resztka oleju z rozmarynem. Miskę przykryć i odstawić na 2-3 dni do lodówki codziennie odwracając szynkę. Szynkę obwiązać sznurkiem lub włożyć w specjalną siatkę. Szynkę przełożyć na blaszkę z rusztem, polać marynatą, w której się marynowała. Blaszkę szczelnie zamknąć folią aluminiową, piec w 180 stopni przez 60 minut, po tym czasie zdjąć zdjąć ostrożnie folię i przyrumienić ją z 2 stron po 30 minut z każdej. Po upieczeniu szynkę z powrotem przykryć folią aluminiową i odstawić ją do wystygnięcia lub podawać na ciepło np. z sosem chrzanowym. Smacznego