Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze plastry z powstałym z pieczenia sosem poszły na obiad do ziemniaków, reszta posłużyła do kanapek.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1493
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1383
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 277
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1493
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1383
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 277
Składniki
Musztardę wymieszałem z majerankiem, oliwą, przeciśniętym czosnkiem i słodką papryką. Do smaku sól i pieprz. Powstałą mazią posmarowałem mięso. Pozostawiłem ja na kilka minut w zimnym miejscu.
W tym czasie obrałem jabłka, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem na ósemki. Cebulę pokroiłem na talarki.
Mięso obsmażyłem na suchej patelni, następnie przełożyłem je do naczynia żaroodpornego. Na tą samą patelnię wylałem sok jabłkowy, wrzuciłem jabłka i cebulę, w razie potrzeby sól i pieprz. Chwilę dusiłem, zbierając pozostałości po smażeniu mięsa. Tym płynem zalałem mięso, dodałem ziele i liście laurowe.
Wstawiłem do piekarnika 180 stopni minimum 70 minut. Po tym czasie zdjąłem pokrywę i jeszcze chwilę podpiekałem mięso z wierzchu.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw dodałem kurkumę.