Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze plastry z powstałym z pieczenia sosem poszły na obiad do ziemniaków, reszta posłużyła do kanapek.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2401
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1533
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3678
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1428
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2401
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1533
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3678
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1428
Składniki
Musztardę wymieszałem z majerankiem, oliwą, przeciśniętym czosnkiem i słodką papryką. Do smaku sól i pieprz. Powstałą mazią posmarowałem mięso. Pozostawiłem ja na kilka minut w zimnym miejscu.
W tym czasie obrałem jabłka, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem na ósemki. Cebulę pokroiłem na talarki.
Mięso obsmażyłem na suchej patelni, następnie przełożyłem je do naczynia żaroodpornego. Na tą samą patelnię wylałem sok jabłkowy, wrzuciłem jabłka i cebulę, w razie potrzeby sól i pieprz. Chwilę dusiłem, zbierając pozostałości po smażeniu mięsa. Tym płynem zalałem mięso, dodałem ziele i liście laurowe.
Wstawiłem do piekarnika 180 stopni minimum 70 minut. Po tym czasie zdjąłem pokrywę i jeszcze chwilę podpiekałem mięso z wierzchu.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw dodałem kurkumę.