Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1890
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14696
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19730
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1890
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14696
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19730
Składniki
Marchew obrałem i umyłem. Starłem marchew i ser na tarce o grubych oczkach. Kotlety opłukałem i osuszyłem. Na patelni rozgrzałem tłuszcz i podsmażyłem z obu stron kotlety ( 1 min. z każdej strony). Zdjąłem z patelni ,oprószyłem solą i pieprzem. Z jednej strony oprószyłem mąką. Utartą marchew wymieszałem z białkiem i 3/4 żółtego sera ,doprawiłem solą i pieprzem. Kotlety ułożyłem na blaszce tak ,by strona oprószona mąką znalazła się u góry ,na każdy rozłożyłem masę marchwiowo-serową ,posypałem resztą sera i przykryłem plasterkami boczku. Piekłem 15 min. w temperaturze 200 stopni C.