Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
długo peklowane cudo dobre na zimno ( do chlebka) i na gorąco ( np. w sosie śliwkowym)
Szynkę zalać marynatą z wszystkich składników ( bez oliwy i kminku) tak, aby przykryć ją w całości.
Marynować przez 7 dni codziennie przemieszać całość.
Ostatniego dnia wyciągnąć szynkę z marynaty, posmarować oliwą i posypać kminkiem. Piec w piekarniku pod przykryciem ok.1 ha (po tym czasie zostawić w gorącym piecu do wystygnięcia).
Życzę smacznego :)
Dla wyostrzenia smaku delikatnej szynki,podaję galaretkę z majonezem i szczyp...
Odsłon: 24474
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 275
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 137
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 148
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 75
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 313
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 275
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 137
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 148
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 75
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 313
Składniki
Szynkę zalać marynatą z wszystkich składników ( bez oliwy i kminku) tak, aby przykryć ją w całości.
Marynować przez 7 dni codziennie przemieszać całość.
Ostatniego dnia wyciągnąć szynkę z marynaty, posmarować oliwą i posypać kminkiem. Piec w piekarniku pod przykryciem ok.1 ha (po tym czasie zostawić w gorącym piecu do wystygnięcia).
Życzę smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2403
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2303