Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka w glazurze"
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 274
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 274
Składniki
Szynkę opłucz, wytrzyj do sucha. Natrzyj ze wszystkich stron roztartymi ząbkami czosnku, solą oraz łyżką cukru. Skórę ponacinaj w drobne romby. Potem wbij w mięso goździki. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na mniej więcej dobę.
Następnego dnia mięso posmaruj ze wszystkich stron olejem. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Piecz około 1 godziny i 40 minut, często skrapiając gorącą wodą oraz sosem zebranym z dna brytfanki.
Dżem podgrzej, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z papryką i na 10 minut przed końcem pieczenia posmaruj mięso.
ok. 2 godzin. Marynowanie szynki ok. 1 doby, 1 porcja ok. 840 kcalŹródło: Tina