Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niestety w lesie już nie ma grzybów, przedwczesna zima zasypała grzybnie ......... ale ale .............mam ukryty skarb - suszone prawdziwki i podgrzybki :)
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 14481
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 14481
Składniki
Grzyby pokruszyć i ugotować w osolonej lekko wodzie (ok.1 ha po wcześniejszym namoczeniu kilka godzin), odcedzić - wywar zachować.
Posolone mięso obsmażyć na oleju na dużym ogniu z każdej strony pod koniec dodając grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę - grzyby i cebula mają być wyraźnie podpieczone.
Wlać do mięsa wywar grzybowy, uzupełnić wodą ( ma być ok. 1,5 litra płynu) , doprawić , dodać zioła i dusić ok.1,5 ha.
Mieso wyciagnąć , wystudzić , pokroić w plastry , sos dokończyć - zagotować i podprawić śmietaną i mąką rozbełtaną w małej ilości wody , ewentualnie doprawić. Wrzucić mieso do ciepłego sosu , zagotować i pałaszować.
Najbardziej okrutna rzecz w moim przepisie- zapach grzybów roznosi się po domu od samego początku przygotowywań i trudno powstrzymać się od stałego kosztowania potrawy , więc się nie powstrzymuję :)