Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niestety w lesie już nie ma grzybów, przedwczesna zima zasypała grzybnie ......... ale ale .............mam ukryty skarb - suszone prawdziwki i podgrzybki :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Grzyby pokruszyć i ugotować w osolonej lekko wodzie (ok.1 ha po wcześniejszym namoczeniu kilka godzin), odcedzić - wywar zachować.
Posolone mięso obsmażyć na oleju na dużym ogniu z każdej strony pod koniec dodając grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę - grzyby i cebula mają być wyraźnie podpieczone.
Wlać do mięsa wywar grzybowy, uzupełnić wodą ( ma być ok. 1,5 litra płynu) , doprawić , dodać zioła i dusić ok.1,5 ha.
Mieso wyciagnąć , wystudzić , pokroić w plastry , sos dokończyć - zagotować i podprawić śmietaną i mąką rozbełtaną w małej ilości wody , ewentualnie doprawić. Wrzucić mieso do ciepłego sosu , zagotować i pałaszować.
Najbardziej okrutna rzecz w moim przepisie- zapach grzybów roznosi się po domu od samego początku przygotowywań i trudno powstrzymać się od stałego kosztowania potrawy , więc się nie powstrzymuję :)