Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, domowa, aromatyczna. Najlepsza jako przystawka. Nigdy wcześniej nie robiłam marynaty jogurtowej, ale teraz na pewno się to zmieni, gdyż sezon grillowy już się rozpoczął i tę marynatę można spokojnie wykorzystać do marynowania mięsa na grill :)
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7420
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 7151
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7420
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 7151
Składniki
Szynkę myję, osuszam na ręczniku papierowym i ostrym nożem wycinam białe włókna. Jogurt, kminek, curry i sok z cytryny mieszam, doprawiam solą i pieprzem i dodaje rozgniecione ząbki czosnku. Mięso przekładam do rękawa do pieczenia, zalewam marynatą, dokładnie zawiązuje i wkładam do lodówki na 12 godzin, od czasu do czasu obracając mięso na druga stronę. Piekarnik nagrzewam do 180°C- 200°C i piekę mięso przez godzinę, trzymając się zasady 1 kg mięsa=1 godzina pieczenia :)